AQUEST ANY SUPERAREM LA CALOR, O ALMENYS, AIXÒ INTENTAREM

28 de Junio de 2019 Mercè


Cada estiu el mateix, arriba la calor i com la majoria de mortals que no tenim ni aire condicionat ni piscina a casa, ens portarà dies de suor i llargues nits d'insomni.
Però aquest any seguirem unes pautes que ens ajudaran a mantenir el nostre niu a una temperatura més adequada. Anem a veure:
1.- El primer és aconseguir que la calor del dia no entri a casa nostra, i com ho fem? Molt senzill, durant el dia tanca cortines, baixa persianes i desplega el tendal per evitar que el sol entri dins de l'estaça i l’escalfi. De nit farem tot el contrari, d'aquesta manera, durant el dia mantindrem la frescor de la nit.
2.- A falta d'aire condicionat, bons són els ventiladors. Els que més ens agraden són els situats al sostre, aquests remouen en general tot l'aire de l'habitació, tot i que els portàtils també són benvinguts.
Si tens manera de crear corrent d'aire natural obrint finestres, aprofita-ho!
3.- Saps que els aparells en mode standbye consumeixen energia i desprenen calor? Si no els fas servir, apaga’ls totalment. Fora els extres de calor.
4.- Evita canvis bruscos de temperatura del teu cos. Les begudes, menjars o dutxes fredes només faran que el teu cos reaccioni a aquest canvi brusc i et facin suar més. Procura dutxar-te amb aigua tèbia i que els àpats o begudes no siguin massa freds.
Així doncs, a l'espera d'aquests dies tan desitjats de vacances on ens passarem el dia en remull, aquest any intentarem sobreviure millor a la calor